De afgelopen 7 weken keek ik reikhalzend uit naar de donderdagavond. Dan reed ik in volle file over de Brusselse ring richting Vanessa. Onder haar bezielende leiding volgde ik daar de schrijfcursus Luisteren naar je pen. Het idee achter deze cursus is afkomstig van Christine de Vries uit mijn “eigen” hometown Alkmaar. Helaas woon ik daar al jaren niet meer en was ik dus superblij toen ik erachter kwam dat ik ook bij mij in de buurt dezelfde cursus kon volgen!

Na een les of 4 vroeg mijn zoontje zich verwonderd af waarom ik eigenlijk naar een schrijfcursus ging. Ik kon toch al lang al schrijven…?

En dat is nu juist het leuke van de cursus. Want hoewel we niets anders hebben gedaan dan schrijven, ging het vooral over inspiratie, ongeremdheid en verwondering. Go with the flow! De aangereikte technieken waren zo origineel en zo doeltreffend dat ik echt perplex stond over wat ik allemaal op papier heb gezet.

Elke keer dat Vanessa het startsein gaf voor een nieuwe schrijfoefening vlogen onze pennen over het papier. En als je aanvankelijk dacht 10 minuten, 15 minuten, dat is veel; we waren telkens verrast als die tijd “al” om was.

Ik ga hier geen uitleg geven over de inhoud van de cursus of de gebruikte technieken. Maar ik wil wel heel graag een van mijn lettergedichten met jullie delen:

al wat is

laat maar komen

laat het los

en begin met dromen

steeds weer

Dus ben je benieuwd naar wat er uit jouw pen komt, volg de cursus en laat je inspireren!