Het is alweer een hele tijd geleden dat ik nog eens een blogbericht heb geschreven. Dat krijg je ervan als je full time bezig bent met een project op locatie, aangevuld met opdrachten thuis… Dus ik ben er voor gaan zitten en heb besloten om iets met jullie te delen. En dat is een verzameling woorden met een verhaal.

Al vanaf mijn middelbareschooltijd (is dat 1 woord?) verzamel ik woorden. Geen willekeurige woorden maar woorden die ik tot dan toe nog niet kende. Ik schreef ze op in een schriftje, met datum, context, bronvermelding, en de definitie uit de Van Dale.

Een tijd geleden vond ik het schriftje weer terug en het was zo leuk om te zien wanneer en waar ik de woorden voor het eerst had gevonden, dat ik besloot deze gewoonte weer nieuw leven in te blazen. En met nieuw bedoel ik via Twitter. Schriftjes zijn leuk maar niet zo handig. Als je ze nodig hebt, zijn ze er meestal niet. Mijn smart phone of laptop heb ik wel altijd binnen handbereik dus de keuze voor Twitter was snel gemaakt.

Tot zover het verhaal over mijn woordenverzameling; nu de woordenoogst. Hieronder een lijstje met tweets die allemaal een nieuw woord bevatten: voor mij en wie weet ook voor jullie?

Een nieuwe superfood: yamboon, aka jimaca of waternoot. Een knoflook-radijsachtige wortelknol goed voor darmen en huid. #metro

— Anita Nauta (@textwise_anita) November 10, 2013

“plarn” = plastic + yarn (breiwol), bijvoorbeeld voor tassen, AD weekend, p. 6

— Anita Nauta (@textwise_anita) July 27, 2013

Ontmoeting tussen gypsy & jetset = gypset. Oftewel luxe locaties met een hoog hippiegehalte. #happinez, p.25

— Anita Nauta (@textwise_anita) July 26, 2013